NAFF / Neum Animated Film Festival
English
Svečano otvaranje Neum animated film festivala 2017 2017 Neum Animated Film Festival


U neumskom hotelu Sunce u subotu je otvoren 12.-i po redu Međunarodni festival animiranog filma, NAFF 2017. U pet dana trajanja Festivala posjetitelji ce imati priliku uzivati u 53 animirana ostvaraja pristigla sa svih krajeva svijeta, a usporedo sa trajanjem u Neumu festival ce se prikazivati i u Posusju te Mostaru.

Subotnje otvaranje upriličili su i mnogi ugledni gosti iz svijeta politike i kulture među kojima se isticu Igor Planinić, savjetnik hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Dragana Čovića koji je ujedno i drugu godinu za redom visoki pokrovitelj Festivala u Neumu, Ambasador Jonathan Moore, sef Misije OSCE/a u BiH partnera Festivala, gdja Erin Concors ispred americke ambasade u BiH, Predsjednik Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju FBiH, Ivo Colak zajedno sa clanom Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju, Milanom Trivicem, kao i drugi visoki uzvanici i gosti.

Predstavljen je sinoc i strucni ziri Festivala, opet sastavljen od vrsnih imena iz svijeta kulture i umjetnosti, u svojstvu Predsjednika zirija, ove godine neumski je Festival pocastio poznati redatelj animiranih filmova i profesor na odsjeku animacije na Sveucilistu San Jose, David Chai, ali i domaci redatelj velikog ugleda, Jasmin Durakovic, iskusni snimatelj, fotograf i foto dizajner, Dragan Ressner te poznata medijska djelatnica posvecena afirmaciji nezavisne kulture te aktivistica za ljudska prava, Kristina Ljevak.

O ostalih dogadjanja subotnje veceri u Neumu, dobro je istaknuti i kako je ove godine NAFF dodijelio posebnu zahvalnicu dugogodisnjem prijatelju i podupiratelju Festivala, Ambasadoru Jonathanu Mooreu koju mu je urucila izvrsna producentica festivala, Sanja Rajic Banjac.

NAFF 2017. otvorio je njegov umjetnicki direktor, Jurinko Rajic nakon cega je uslijedio tradicionalni vatromet i zabava uz bazen Hotela Sunce u kojemu se Festival odrzava.

Podsjetimo jos jednom, Americka ambasada u BiH i ove godine pruza podrsku i pokroviteljstvo nad Festivalom, a Misija OSCEa u BiH, partner je NAFF/a vec drugu godinu. Pokrovitelji ovogodišnjeg NAFF-a su: hrvatski član Predsjedništva BiH, dr.Dragan Čović, Federalno Ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za kinematografiju FBiH, Federalno Ministarstvo zaštite okoliša i turizma, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Vlada HNŽ te Turistička zajednica HNŽ.
Neum Animated Film Festival is Copyright © 2006 - 2018 Studio Neum. All rights reserved. This site is powered by GCR production.