NAFF / Neum Animated Film Festival
Članovi međunarodnog stručnog žirija 2019 Neum Animated Film Festival
Rory Byrne (Irska) Rory Byrne (Dublin, 1982) je diplomirao dizajn i tehnologiju na Umjetničkom Institutu Dún Laoghaire. Od 2006. godine intenzivno radi na dugometražnim, TV i komercijalnim animacijskim projektima u Irskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Kroz suradnju sa studiom animacije And Maps And Plans, Rory je doprinio nekoliko kratkih animiranih filmova uključujući uspješnice poput filmova CODA (2014- scenarist/animator) te AN ISLAND (2017 scenarist/ redatelj). AN ISLAND je osvojio Grand Prix te nagradu za najbolju glazbu na NAFFu 2018. godine. Rory trenutno radi na novom filmskom projektu sa studiom And Maps And Plans.

Dejan Aćimović (Hrvatska) hrvatski filmski redatelj i glumac, višestruko nagrađivan na hrvatskim i svjetskim filmskim festivalima za svoj rad. Diplomirao glumu na Akademiji Dramskih Umjetnosti u Zagrebu. Glumio u velikom broju kazališnih predstava, filmova i TV serija. Režirao do sada tri igrana filma: Jeli jasno prijatelju?, Moram spavat’ anđele, Anka i tri dokumentarna filma: Hrabro i na rezultat, Kralj i PRVIH 50. 2008. godine, Moram spavat anđele, Europska filmska akademija odabrala je među najbolje europske filmove, 2012. godine hrvatski predstavnik za Oskara sa dugometražnim dokumentarnim filmom Kralj.

Žana Lekić (Crna Gora) Flautistkinja mr Žana Lekić je rođena u Kraljevu gdje je završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje.Godine 1997. upisuje Muzičku akademiju na Cetinju, u klasi velikog pedagoga, profesora Ljubiše Jovanovića, gdje diplomira i magistrira sa najvišim ocjenama. Svoju pedagošku karijeru započela je 2003. godine, sa najmlađim uzrastima i studentima. Nastupala je na brojnim Festivalima u zemlji i inostranstvu kao solista i kamerni muzičar. Bila je član Crnogorskog simfonijskog orkestra od njegovog osnivanja, do juna 2015.godine. Posebnu pažnju posvećuje promociji muzike crnogorskih kompozitora. Nastupala je u Francuskoj, Rusiji,Italiji, Kini, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini. Zaposlena je na Muzičkoj akademiji na Cetinju od 2001. godine, a trenutno kao vanredni profesor kamerne muzike.

Midhat Ajanović Ajan (BiH) pisac, karikaturist, filmski autor i teoretičar rođen u Sarajevu 1959. Diplomirao je novinarstvo u Sarajevu i učio animaciju u Studiju za crtani film Zagreb filma. Između 1983 i 1994 se intenzivno bavio publicistikom a paralelno s tim se bavio filmom, karikaturom, stripom, esejistikom i književnošću. Od 1994. živi u Göteborgu (Švedska), gdje je doktorirao s filmološkom tezom. Predaje povijest, teoriju i estetku filma i animacije na švedskim filmskim školama (trenutno na University West u Trollhättanu) i redovno piše o filmu i animaciju. Objavio je više knjiga raznih žanrova i na nekoliko jezika, uključujući šest romana od kojih su četiri objavljena u Hrvatskoj i više knjiga iz područja povijesti i teorije filma, stripa i animiranog filma. Radio je kao organizator i umjetnički direktor na filmskim festivalima te je bio član mnogih međunarodnih žirija. Za svoj rad nagrađivan je na uglednim filmskim festivalima i izložbama diljem svijeta. 20. Svjetski festival animiranog filma Animafest, Zagreb 2010 dodijelio mu je svoju Nagradu za poseban doprinos proučavanju animiranog filma.

Ivo Raič (Hrvatska) je rođen 1956. Živi i radi u Zagrebu. Grafički dizajner sa statusom Slobodnog umjetnika od 1997. Član je ULUPUH-a, HZSU-a te kao glazbenik klapa Nostalgoija i HGU. Uz grafički dizajn bavi se slikarstvom i kaligrafijom. Voditelj je slikarske kolonije u Vinariji KRAUTHAKER i stalni je sudionik slikarske kolonije vinorella u Vinariji KATUNAR na Vrbniku. Sudjelovao je na više likovnih kolonija, nekoliko skupnih i nekoliko samostalnih izložbi.Neum Animated Film Festival is Copyright © 2006 - 2018 Studio Neum. All rights reserved. This site is powered by GCR production.