NAFF / Neum Animated Film Festival
U Neumu svečano otvoreno 13. izdanje NAFF-a 2018 Neum Animated Film Festival

Na terasi hotela Sunce u Neumu u subotu 30. juna svečano je otvoren Međunarodni festival animiranog filma NAFF 2018. Tijekom trajanja Festivala u natjecateljskom programu biće prikazano 56 filmova, a u panorami 17 filmskih ostvarenja.

Na svečanosti otvaranja kao i dosadašnjih godina bile su prisutne brojne ličnosti iz javnog, političkog i kulturnog života. Već treću godinu zaredom Ured hrvatskog člana Predsjedništva je visoki pokrovitelj NAFF-a, a Igor Planinić - savjetnik u Uredu pozdravio je sve prisutne goste i prijatelje Festivala.

Tijekom svečanosti izvršna direktorica Festivala Sanja Rajič Banjac uručila je brojne zahvalnice prijateljima NAFF-a bez čije potpore, kako je istakla, održavanje ne bi bilo ni moguće.

Jedna od zahvalnica otišla je i u ruke predstavnika Misije OSCE-a u BiH, ali i Ambasade SAD-a u BiH koji su dugogodišnji prijatelji i pokrovitelji Festivala.

Godine rada, truda i zalaganja rezultirale su da NAFF postane Festival svjetskog renomea. Tijekom 12. godina održavanja iz okvira jednog malog festivala izrastao je u prepoznatljivi brend kako Neuma, tako i cijele regije. S tim se složio i Ivo Čolak, direktor Fondacije za kinematografiju FBiH, koji je naglasio kako ovo nije najveći filmski, nego i kulturni događaj u regiji.

Idejni tvorac i umjetnički direktor NAFF-a Jurinko Rajič otvorio je Festival, a nakon toga gosti i prijatelji NAFF-a su uživali u tradicionalnom vatrometu i partiju na bazenu hotela Sunce.

Osim u Neumu, filmovi će se uporedo prikazivati u Mostaru i to na dvije lokacije, u Pavarotti centru i OKC Abrašević. Projekcije počinju u 21h, a ulaz je besplatan.


Neum Animated Film Festival is Copyright © 2006 - 2018 Studio Neum. All rights reserved. This site is powered by GCR production.