NAFF / Neum Animated Film Festival
Članovi međunarodnog stručnog žirija 2018 Neum Animated Film Festival
Svetlana Andrianova (Rusija) je redateljica, umjetnica i scenaristica. Rođena je u Kostromi, Rusiji, 1975. Od svoje osme godine polaznica je umjetničke škole za djecu. Nakon što je napunila jedanaest godina primljena je u Moscow Academic Art Lyceum, slikarski odsjek. Pohađa tečaj animacije kod Alexandra Tatarskiija u „Pilot“ studiu. Studira na ruskom filmskom institutu od 1995. do 2001. godine gdje pohađa radionice animacije i kompjuterske grafike. Tijekom godina radila je na velikom broju reklama poput „Coca cole“, „Mcdonaldsa“, „Danona”, “Lukoila”, “Castorama”, “Scoda”, “Marsa”,”Nescafea”,”Alavia”, “Navigatora”, “Vneshtorbanka”, “Sberbanka” i “the most”. Surađivala je s reklamnim agencijama poput „Leo Burnetta“ i „BBDO“. Kao slobodni umjetnik i redatelj počinje raditi od 2011. Svetlanin rad je višestruko nagrađen i priznat u svijetu, a članica je i zajednice filmskih djelatnika Rusije.

Predrag Solomun (BiH) je profesor Montaže na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. Studije je završio na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci i Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 1997. do 2006. godine je radio kao montažer na Radio-televiziji Republike Srpske i na Bel televiziji. Jedan je od utemeljitelja Međunarodnog festivala animiranog filma u Banjoj Luci te smjera Animirani film na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci. Radio je na brojnim filmskim i televizijskim projektima među kojima su Davno sam ti leg'o, Sarajevo 1914, Ptice Bardače, Ora et Labora, Drobljenje tišine, Dobrilovina, Svetilnici, Be Volunteer be in, Skender i Stojanka¸ Pecija....Autor je mnogobrojnih stručnih i znanstvenih radova iz oblasti filma i filmske pedagogije.

Feđa Isović (BiH) Bosanskohercegovači filmski i televizijski scenarista, rođen u Dubrovniku 1965. godine. Od 2003. godine i svog prvog scenarija za igrani flim “Dobro uštimani mrtvaci” u potpunosti se posvećuje scenarističkom radu. U godinama koje slijede, scenaristički potpisuje više televizijskih i filmskih igranih ostvarenja: tv serije “Lud, zbunjen, normalan” (246 epizoda) i “Kriza” (24 epizode), “Konak kod Hilmije” (24 epizode i +), “Ne diraj mi mamu” (10 epizoda) te igrane filmove “Dobro uštimani mrtvaci”, “Halimin put” i “Prokletije”. Autor je dvadesetak radio drama, a rediteljski potpisuje i veći broj dokumentarnih filmova.Neum Animated Film Festival is Copyright © 2006 - 2018 Studio Neum. All rights reserved. This site is powered by GCR production.