NAFF / Neum Animated Film Festival
Članovi međunarodnog stručnog žirija 2017 Neum Animated Film Festival
Jasmin Durakovic (BiH) redatelj, scenarista i producent. Režirao dugometražne igrane filmove „Nafaka“ (2006), „Sevdah za Karima“ (2010), „Ja sam iz Krajine,zemlje kestena“ (2013) i „The Final Barrier“ (2017). Režirao je ili producirao veliki broj projekata iz oblast tv produkcije (Pozitivna geografja, Viza za budućnost, Lud zbunjen normalan, Dobrodošili u Orient Express), Bio je generalni direktor RTVFBIH u periodu 2001-2008 i jedan je od pokretača razvoja nove bih. kinematografije. Piše i režira u teatru (Grad od snova 2000, Te sjajne godine opsade, Big sister: U mreži života, Cabaret: Za pravu ljubav nema granica, Savršeni kroj). Za svoje filmsko i teatarsko stvaralašto dobitinik je više međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja. Predsjednik Centra kulturnih aktivnosti Charlama u Sarajevu.

David Chai (SAD) je nezavisni redatelj animiranih filmova i program coordinator na San Jose Univerzitetu, odsjek animacije. Radio je na raznim projektima, od edukacijskih software, animacije za video i TV, reklamnih i nezavisnih filmova. Radio je komercijalne komade za Thunderbean Animation za koju je osvojio Zlatnu nagradu za najbolju animiranu TV reklamu na Kalamazoo internacionalnom festivalu animacije, 2005. Njegovi filmovi su do danas prikazani na preko 230 festivala širom svijeta uključujući Sundance, Cinequest, Ann Arbor, i Annecy; također je prikazivan na Atom Films, MTV-2, G4TV, PBS, te ZeD u Kanadi gdje je prisustvovao na Spike i Mikeovom Twisted Festivalu animacije i nominiran dvaput za Annie Awards. Od 2003 nagrađivan na više od 25 svjetskih festvala animiranog filma.

Dragan Ressner (BiH) -Direktor fotografije i foto dizajner. Snimio 62 dokumentarna, kratkometažna i kratka igrana filma, 4 igrana filma i 2 TV serije.Uspješno radi na filmu od 1959. Višestruko nagrađivan autor na festivalima dokumentarnog i kratkog filma. Član je Udruženja Likovnih Umjetnika primjenjenih umjetnosti BiH. Kao foto dizajner izlagao više puta u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je nagrade za najbolju kolekciju fotografija na međunarodnom Bijenalu Opere i Baleta u Frankfurtu na Majni pod nazivom “Abreksas”. Samostalne izložbe u Hamburgu, Frankfurtu, Sarajevu, Mostaru, Zagrebu, Beču, Kiseljaku, Neumu. Autor je fotografije u više monografija. 2013 dobio nagradu za najbolju fotografiju na 6. aprilskoj izložbi članova ULUPUBiH za fotografiju “Kišobrani”.

Kristina Ljevak (BiH) Rođena je u Sarajevu 1980. godine. Završila je studij Komparativne književnosti. Bila je dugogodišnja novinarka i urednica u Redakciji za kulturu Federalne televizije. Trenutno je glavna i odgovorna urednica Urban magazina, časopisa posvećenog umjetnosti i društvenim pitanjima. Posvećena je afirmaciji nezavisne kulture i umjetnosti u Udruženju Zvono, saradnica je brojnih organizacija i medija posvećenih borbi za ljudska prava. Feministica i LGBT aktivistica.


Neum Animated Film Festival is Copyright © 2006 - 2018 Studio Neum. All rights reserved. This site is powered by GCR production.